Refugee appeal
Op de vlucht
11-03-2016
Toon alles

Eindelijk: de advocaat terug eerste rechter in de zaak.

De wet Potpourri

Eindelijk: de advocaat terug eerste rechter in de zaak.

‘Het akkoord?
Alles vertrekt bij de advocaat: hij oordeelt als eerste of de zaak in aanmerking komt voor de snelle betaling en schakelt vervolgens een gerechtsdeurwaarder in.’
De Standaard, 8 mei 2015

Dit jaar introduceerde de minister van Justitie de zogenaamde wet Potpourri. Met deze wet zal justitie in een nieuw tijdperk treden. Informatisering en de rol van de advocaat staan centraal.

Goede communicatie is een voorwaarde voor een snelle rechtspraak. Justitie erkent hierin eindelijk het belang van moderne technologie. La-On investeert al lang in eigen software. Met onze systemen worden dossiers automatisch minutieus opgevolgd. Daarnaast maakt La-On sinds november gebruik van DLex, de allernieuwste juridische software om gegevens uit te wisselen.

De wet Potpourri geeft ten slotte in B2B zaken de advocaat een cruciale opdracht: hij bepaalt of de betaling minnelijk geregeld kan worden. De advocaat is eindelijk terug eerste rechter in de zaak. De minnelijke fase wordt daarom belangrijker dan ooit tevoren.

Wij hebben een jarenlange ervaring in minnelijke schuldinvordering, zowel voor B2B als B2C. Op een persoonlijke manier overtuigen wij uw klanten tot betaling: want uw klanten moeten klant blijven

La-On heeft al 10 jaar voorsprong op wat de wet Potpourri mogelijk maakt.