Interview met Karin Heremans
11-01-2018
La-On Magazine 2018
29-01-2018
Toon alles

La-On gaat partnership aan met een Braziliaans kantoor

La-On sluit een partnership met het Braziliaanse kantoor Rabelo Alvim. Op die manier zullen Belgische bedrijven in Brazilië, en Braziliaanse bedrijven die in België actief zijn, kunnen steunen op de juridische expertise van beide kantoren. Een belangrijke stap in een geglobaliseerde wereld die alsmaar kleiner wordt.

Rabelo Alvim is een Braziliaans kantoor gespecialiseerd in ondernemingsrecht en invorderingen. Zij hebben advocaten in zowel Belo Horizonte als São Paulo, twee zeer belangrijke steden voor de Braziliaanse economie. Het is bijvoorbeeld in Belo Horizonte en São Paulo dat Google twee van zijn vijf kantoren in Latijns-Amerika heeft. Een van de oprichters van het advocatenkantoor is Henrique Machado Rabelo. Hij heeft sterke banden met België als ereconsul voor ons land en als commerciële vertegenwoordiger voor de Antwerpse haven in Zuid-Amerika.

De haven van Antwerpen en de commerciële centra van Belo Horizonte en São Paulo worden dankzij de samenwerking tussen La-On en Rabelo Alvim nauw met elkaar verbonden. “Wij geloven dat dit een noodzakelijke stap is om tegemoet te komen aan de noden van Belgische en Braziliaanse bedrijven,” vertelt Paul Cools. “Het Belgisch recht en het Braziliaans recht zijn twee verschillende systemen. Bovendien is er ook nog het Europese recht. Handel drijven met andere continenten brengt dus complexe juridische uitdagingen met zich mee. Betrouwbaar juridisch advies is dan ook onmisbaar. Deze samenwerking geldt als een kwaliteitslabel. Zo vermijden we rechtsonzekerheid voor Braziliaanse en Belgische bedrijven en stimuleren we de economie tussen beide landen.”