En daarvoor werven we een wetenschapper aan!

Frank Van Gaal is verbonden aan de Universiteit Antwerpen en is een specialist in financiële analyses.

Frank gaat het rendement van het incassoproces wetenschappelijk benaderen en berekenen: “Wanneer er onbetaalde facturen zijn, gaat een bedrijf acties ondernemen zoals een herinneringsbrief sturen. Die acties kosten geld en hoe langer de klant niet betaalt, hoe hoger de kosten worden. Gaat het dossier in de laatste fase naar de deurwaarder, dan stijgen die kosten nog eens. Voor enkele bestaande cliënten van La-On ga ik alle kosten in kaart brengen, die vergelijken met de opbrengsten om zo het rendement van het incassoproces te berekenen. Hierdoor komen we tot een profiel in welke situatie een dossier de meeste rendabiliteit heeft. Parameters zijn bijvoorbeeld de duur van het incassoproces en het bedrag dat ingevorderd moet worden.” Door succes te voorspellen, haalt La-On voor haar cliënten het beste uit haar service.

In een tweede fase laten we een profile opstellen van de debiteur.  Aan de hand van de postcode kan Frank die voorspelbaarheid van succes verfijnen: “Bepaalde postcodes hebben een groter aantal inwoners met een minder gunstig sociaal-economisch profiel. Daarop kunnen we onze acties aanpassen”.

Advocaat-vennoot Paul Cools vindt deze stap noodzakelijk voor La-On: “Deze samenwerking is ongewoon voor een advocatenkantoor. “Maar door Frank aan ons team toe te voegen, combineren we expertise met wetenschap. Cliënten weten in de toekomst perfect wat ze van onze incassodiensten kunnen verwachten. Voor hen zorgen we daarnaast voor een wetenschappelijk onderbouwde kostenefficiëntie. Binnen enkele maanden zullen ook andere bedrijven op La-On een beroep kunnen doen voor analyses. La-On biedt op die manier een holistische oplossing voor het debiteurenbeheer: van een primair onderzoek tot het daadwerkelijk innen, end to end.

De website madeinantwerpen.be schreef hierover al een artikel.