In 1953 bereikten avonturier Sir Edmund Hillary en sherpa Tenzing Norgay als eersten de top van de Mount Everest.

De Everest is met 8848 meter de hoogste berg van de wereld.  Hillary en Norgay vertrokken in maart en op 29 mei om 11h30 stonden ze op het dak van de wereld. Pas op 2 juni, de dag dat koningin Elizabeth II werd gekroond, geraakte bekend dat de expeditie geslaagd was. De pers sprak van een Coronation Gift.

Hillary en Norgay slaagden er samen in om de gevaarlijke tocht tot een goed einde te brengen. Ze hadden elkaar nodig om veilig terug te keren. Bergbeklimmen vraagt om vertrouwen en vaak laat je je leven letterlijk in de handen van een ander. Bovendien telde het expeditieteam bijna 400 mensen: teamwork moet toen uitgevonden zijn.

Bergbeklimmen vraagt ook om doorzettingsvermogen en het geloof dat je de top kan halen. Sir Hillary zei ooit: “Motivation is the single most important factor in any sort of success.”

La-On Lawyers beklimt elke dag bergen werk samen met medewerkers, partners en cliënten. Samenwerking, motivatie en vertrouwen spelen daarbij een belangrijke rol. Stap voor stap raken we hoger en wordt het uitzicht alleen maar mooier.

wordpress-hillary-edmund-rgs-s0001357