Energizing energy

De n°1 debt collection expert in de energiesector

Scroll voor meer
We kunnen gerust zeggen dat onze cash-result ratio een van de beste is.

Jarenlange ervaring voor de grootste energiebedrijven van Europa

De grootste spelers in de Europese energiesector vertrouwen op de expertise en diensten van La-On. Onze ervaring zorgt ervoor dat we steeds de juiste aanpak kiezen, in elk dossier.

Op die manier haalt La-On voor zijn cliënten het maximum uit de vorderingen. “We kunnen gerust zeggen dat onze cash-result ratio een van de beste is,” vertelt advocaat Paul Cools. Door debiteuren op een proactieve manier te benaderen, krijgt een dossier een hogere kans om volledig geregeld te worden. Onze cliënten worden in dat geval voor 100% vergoed.

De laatste jaren hebben meer en meer mensen het moeilijk om hun energiefactuur te betalen.

Een aanpak op maat
voor de sector

Elke sector verdient een andere aanpak. De laatste jaren hebben meer en meer mensen het moeilijk om hun energiefactuur te betalen.

La-On weet uit ervaring welke afbetalingsplannen haalbaar zijn en hoe we ze het beste kunnen opvolgen. Dankzij onze aanpak veranderen we ook het toekomstige betaalgedrag van debiteuren. Zo vermijden we laattijdige betalingen in de toekomst en helpen we hun schuldgraad verminderen.

Als onderneming nemen wij onze sociale verantwoordelijkheid en streven we ernaar de debiteur zo snel mogelijk schuldenvrij te maken.

Sociale verantwoordelijkheid:
schuldgraad helpen afbouwen

Als onderneming nemen wij onze sociale verantwoordelijkheid en streven we ernaar de debiteur zo snel mogelijk schuldenvrij te maken. Hierbij houden we altijd rekening met zijn financiële situatie. Onze medewerkers zijn getraind om een afbetalingsplan af te spreken dat gunstig is voor zowel de debiteur als onze cliënt.

Zo sturen wij al in het eerste contact een voorstel tot afbetalingsplan mee. Dit wordt automatisch op voorhand berekend aan de hand van de grootte van de vordering.

Bij ernstige financiële problemen verwijzen we de debiteur door naar hulpverleners. In samenspraak met de sociale diensten en OCMW’s zorgen we voor een betaalplan dat zo snel mogelijk kan afbetaald worden.

Hierin volgen wij de aanbevelingen van de VREG, de Vlaamse energieregulator. Maar soms gaat La-On nog een stap verder.

Zo herinneren wij debiteuren enkele dagen op voorhand aan hun maandelijkse afbetaling. Dit gebeurt via telefoon, e-mail, WhatsApp of sms. Ontvangen we geen betaling? Dan sturen we waarschuwingen uit.

Hoewel volgens de VREG klanten die het betaalplan niet nakomen, gedropt mogen worden, gaan wij tot het uiterste om dit te voorkomen.

Dankzij het gebruik van big data en analyses van onze wetenschapper, maken wij steeds de juiste keuze om iemand al dan niet te dagvaarden.

Hardleerse wanbetalers
worden hard aangepakt

Een klein deel van de debiteuren kiest ervoor om niet mee te werken. Dan kiezen we voor de strenge, no-nonsens aanpak. Met streng geselecteerde deurwaarderskantoren die onze ethische code onderschrijven, worden deze mensen voor de rechtbank gedagvaard.

Het succes van een dagvaarding kan La-On statistisch voor u voorspellen! Dankzij het gebruik van big data en analyses van onze wetenschapper die verbonden is aan de Universiteit Antwerpen, maken wij steeds de juiste keuze om iemand al dan niet te dagvaarden. Door de verhouding tussen opbrengst en dagvaardingskosten constant te monitoren, houden wij voor u elke ROI hoog.

Kunnen wij op dit vlak iets betekenen voor uw bedrijf?

Maak een afspraak